Jak co roku nasz sezon weselny rozpoczęliśmy od organizacji Degustacji Weselnej dla naszych Par Młodych

Degustacja Weselna jest dla nas najważniejszym wydarzeniem w roku. Wspólnie ustalmy priorytety, organizujemy wewnętrzną degustację, wprowadzamy nowości zgodnie z obowiązującymi trendami, a wszystko po to by realizować przyjęcia weselne zgodnie z marzeniami Par Młodych – mówi Anna Narel, Dyrektor Hotelu Podlasie i Restauracji Lipcowy Ogród.



Ekipa Restauracji Lipcowy OgródEkipa Restauracji Lipcowy Ogród

Fot. Maciej Nowakowski

 

9. edycja już za nami, łącznie podczas dwóch dni Degustacji 23 i 24 marca udział wzięło prawie 300 osób. Degustacja co roku cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród Par Młodych, w tym roku podzielona została na 2 dni. Głównym naszym założeniem było to, aby Pary Młode miały więcej przestrzeni na sali oraz więcej czasu i możliwości na rozmowy z osobami, które bezpośrednio odpowiadają na organizację przyjęcia – Kucharzami, Obsługą Kelnerską oraz Konsultantkami Ślubnymi Restauracji.

Fot. Maciej Nowakowski

 

Wydarzenie rozpoczęliśmy od oficjalnego powitania Par Młodych oraz prezentacji filmu promocyjnego pt. „Everyday only people” (http://bit.ly/2AKYADc).

Na parkiecie rozbrzmiały dźwięki „All of me” (bahata version) i pierwszy taniec Pary Młodej zatańczyli tancerze z Fabryki Tańca - Akademia Pierwszego Tańca. Parom Młodym zaprezentowało się Baśniowe Lustro Everest jako idealna atrakcja dla Goście podczas przyjęcia. Modelarnia postawiła na personalizowane dekoracje ślubne, które niewątpliwie przypadły Parom Młodym do gustu. AleParty swoją energią pokazało Parom Młodym, że nie ma rzeczy niemożliwych i może przygotować każdą dekorację weselną. Przepiękne kompozycje florystyczne Cuento nie pozostawiły Pannom Młodym wątpliwości komu powierzyć swój bukiet ślubny, a Podlaskie Pierniki udowodniły że ich małe działa sztuki to idealna opcja na upominki dla Gości. Dodatkowo Komnata Fryzur, znajdująca się w naszym obiekcie Hotelu Podlasie – opowiedziała o najnowszych trendach w stylizacjach  ślubnych.

Fabryka TańcaFabryka Tańca - Akademia Pierwszego Tańca

Fot. Maciej Nowakowski


CuentoCuento

Fot. Maciej Nowakowski

 

Co roku staramy się zaskoczyć Pary Młode nowymi pomysłami, dając przekonanie, że dokonały świetnego wyboru!

Szef Kuchni Lipcowego Ogrodu Rafał Goździk w menu na 2019 postawił na lekką formę dań, serwowaną w eleganckiej, restauracyjnej formie. Z nowości zaproponował Krem z zielonego groszku z bekonem oraz Duet z piersi kaczki z sosem żurawinowym, puree z batata z burakiem pieczonym. Dodatkowo Kucharze Restauracji pokazali autorskie bufetowe stoły tematyczne: Stół Portofino z śródziemnomorskimi przekąskami – uznany przez Pary Młode z roku 2018 za hit, Stół Myśliwego z daniami tradycyjnymi – must have oraz nowość – Stół Szefa Kuchni, który prócz wyselekcjonowanych propozycji tradycyjnych dań mięsnych podanych w nowej formie uzupełniony został o ryby. Stoły bufetowe urozmaicają menu i odciążają stoły Gości. Taka forma serwowania przekąsek nadaje eleganckiego charakteru przyjęciom. Dodatkowo stoły są nowatorsko zaaranżowane dekoracjami i tworzą spójną całość – dodał Rafał Goździk.

 

Stół Szefa KuchniSzef Kuchni Rafał Goździk

Fot. Maciej Nowakowski

 

Stół Portofino

Stół Portofino

Fot. Maciej Nowakowski

 

Strefa słodka oczarowała Pary Młode kolorami i formą. Cukierniczka Restauracji Małgorzata Olędzka zaprezentowała Sweet Market – bufet słodki dla ceniących piękno i desery. Małe, precyzyjnie dekorowane porcje, które kuszą oko i tak samo dobrze smakują! Efekt wow wśród Gości weselnych gwarantowany! Gwiazdą Degustacji okazały się zaprezentowane w dwóch stylach torty: biel w połączeniu z żywymi kwiatami oraz zielono-biały z akcentem złota. Dwa style i cztery smaki – jako nowość zaprezentowaliśmy słony orzeszek w karmelu – dla lubiących niekonwencjonalne smaki i wybory.

Sweet MarketSweet Market

Fot. Maciej Nowakowski

 

Tort

Tort

Fot. Maciej Nowakowski

 

Ważną częścią każdego przyjęcia weselnego jest obsługa, w Restauracji Lipcowy Ogród pracuje profesjonalny zespół kelnerów. Obserwując wybory Gości wiemy już, że nie tylko czysta wódka powinna być głównym alkoholem na stołach Gości. Goście chcą mieć wybór, dlatego Drink Bar jest świetną alternatywą – drinki alkoholowe, koktajle bezalkoholowe oraz koktajle dla dzieci – przekonywał Wojciech Jakimiuk Kierownik Gastronomii Restauracji Lipcowy Ogród.

 

Drinki Bar

Drink Bar

Fot. Maciej Nowakowski

 

Dekoracje są dla nas bardzo ważne, w tym roku postawiliśmy na dwa kolory biel oraz zieleń. Można to było zobaczyć w kompozycjach na stole Państwa Młodych oraz na stałych ekspozycjach podwieszanych we wnętrzu sali. Elegancji i szyku nadawały srebrne wazony oraz wysokie kandelabry.

 

Stół Państwa Młodych
Stół Państwa Młodych

Fot. Maciej Nowakowski

 

Podczas trwania Degustacji Weselnej do dyspozycji Par Młodych były Konsultantki Ślubne Restauracji Lipcowy Ogród. Są to osoby bezpośrednio odpowiedzialne za przyjęcie weselne. Każda z Par Młodych podpisując umowę ma przydzielonego Konsultanta Ślubnego, który jest do ich dyspozycji przed przyjęciem i w trakcie przyjęcia. Jest to osoba, która wspólnie z Parą Młodą projektuje przyjęcie weselne. Zapraszamy do organizacji przyjęcie z Restauracji Lipcowy Ogród – dodaje Urszula Łaszczewska, Konsultant Ślubny Restauracji Lipcowy Ogród.

 


Konsultant ŚlubnyKonsultanki Ślubne oraz Anna Narel - Dyrektor obiektu

Fot. Maciej Nowakowski

 

Zapraszamy bo obejrzenia video relacji.