ul. 42 Pułku Piechoty 6
15-181 Białystok

restauracja@lipcowyogrod.pl +48856756620

Niezapomniane chwile rodzinne

WYBIERZ ZESTAW

STAŁA LUB WŁASNA KOMPOZYCJA MENU

ELEGANCKA PRZEKĄSKA NA POCZĄTEK 15 zł/ os.
Rocher z kaczki z salsą z ogórka i ananasa, konfitura z chili, oliwa szczypiorkowa

Vol au vont z pate z bażanta, galaretka z czarnej porzeczki, orzech laskowy, chips z fety

Terrina z wędzonego łososia i ogórka z ziołowym serkiem i dipem maślano-cytrynowym

Hummus na grillowanej cukinii z chrupiącą ciecierzycą i grissini (WEGAŃSKIE)

I. ZESTAW 125 zł/ os.

STAŁA KOMPOZYCJA

ZUPA
Rosół z bażanta/domowy makaron

DANIE GŁÓWNE
Pieczona pierś kurczaka z kostką/puree/sos winny/grillowana sałata rzymska z salsą warzywną z sosem koperkowym

II. ZESTAW 145 zł/ os.

WŁASNA KOMPOZYCJA

ZUPA (jedna do wyboru)
Krem z białych warzyw/pietruszkowe pesto

Rosół z bażanta/domowy makaron

Krem z jarmużem/boczek/ziemniaki

Krem z brokuła (WEGAŃSKA)

DANIE GŁÓWNE (jedno do wyboru)
Długo pieczony karczek wieprzowy/gratin ziemniaczane/sos podgrzybkowy/duszona włoska kapusta z koprem

Konfitowana noga z kaczki/kopytka w emulsji maślanej z koprem/ sos porto z czarnej porzeczki/ czerwona kapusta z żurawiną i miętą

Polędwiczka wieprzowa sous vide w otulinie z boczku/sos demiglace/puree śmietankowe/lipcowy bukiet sałat z winegret

Smażony sandacz/arancini szafranowe/ grilowana sałata rzymska na ziołowym maśle z pomidorkami koktajlowymi (BEZMIĘSNE)

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną ,pieczarkami i papryką z salsą pomidorową (WEGAŃSKIE)

Pieczone bataty z cukinią cieciorką i fetą z siekaną kolendrą (WEGETARIAŃSKIE)

W KAŻDYM ZESTAWIE
Kawa, herbata, woda, soki BEZ LIMITU

Bufet słodki powyżej 15 osób dorosłych (120 g/ os.)

Biszkopt z kremem chałwowym, Włoska rurka z kremem budyniowym, Mini beziki z kremem mascarpone i owocami, Deserki owocowe w szkle

Deser serwowany poniżej 15 osób dorosłych

Sernik Nowojorski

Pierwszą Komunię Świętą przyjmujemy tylko raz ... niech pozostanie najpiękniejszym wspomnieniem. W każdą niedziele maja na najmłodszych czekają ANIMACJE w ogrodzie!

Informujemy, że nie mamy już wolnych miejsc w roku 2024.
Zapraszamy do ustalania menu podczas spotkań bądź rozmów telefonicznych osoby, która mają podpisane umowy na organizację przyjęcia w roku 2024.

PRZYJĘCIE KOMUNIJNE I 195 zł / os.

100 zł/ os. - dzieci do lat 7 | 45 zł / os. - dzieci do lat 3

Menu przyjęcia do 4h
Elegancka przekąska

I danie gorące: zupa

II danie gorące: danie główne

Bufet słodki

powyżej 20 osób dorosłych

Deser serwowany

poniżej 20 osób dorosłych

Napoje bez limitu spożycia

woda, soki, kawa, herbata

PRZYJĘCIE KOMUNIJNE II 250 zł / os.

145 zł/ os. - dzieci do lat 7 | 45 zł / os. - dzieci do lat 3

Menu przyjęcia
I danie gorące: zupa

II danie gorące: danie główne

8 przystawek zimnych w stole

Bufet słodki

powyżej 20 osób dorosłych

Deser serwowany

poniżej 20 osób dorosłych

Napoje bez limitu spozycia

woda, soki, kawa, herbata

Apetyczne fantazje kulinarne

WYBIERZ ZESTAW

STAŁA LUB WŁASNA KOMPOZYCJA MENU

ELEGANCKA PRZEKĄSKA NA POCZĄTEK 15 zł/ os.
Rocher z kaczki z salsą z ogórka i ananasa, konfitura z chili, oliwa szczypiorkowa

Vol au vont z pate z bażanta, galaretka z czarnej porzeczki, orzech laskowy, chips z fety

Terrina z wędzonego łososia i ogórka z ziołowym serkiem i dipem maślano-cytrynowym

Hummus na grillowanej cukinii z chrupiącą ciecierzycą i grissini (WEGAŃSKIE)

I. ZESTAW 125 zł/ os.

STAŁE MENU

ZUPA
Rosół z bażanta/domowy makaron

DANIE GŁÓWNE
Pieczona pierś kurczaka z kostką/puree/sos winny/grillowana sałata rzymska z salsą warzywną z sosem koperkowym

II. ZESTAW 145 zł/ os.

WŁASNA KOMPOZYCJA

ZUPA (jedna do wyboru)
Krem z białych warzyw/pietruszkowe pesto

Rosół z bażanta/domowy makaron

Krem z jarmużem/boczek/ziemniaki

Krem z brokuła (WEGAŃSKA)

DANIE GŁÓWNE (jedno do wyboru)
Długo pieczony karczek wieprzowy/gratin ziemniaczane/sos podgrzybkowy/duszona włoska kapusta z koprem

Konfitowana noga z kaczki/kopytka w emulsji maślanej z koprem/ sos porto z czarnej porzeczki/ czerwona kapusta z żurawiną i miętą

Polędwiczka wieprzowa sous vide w otulinie z boczku/sos demiglace/puree śmietankowe/lipcowy bukiet sałat z winegret

Smażony sandacz/arancini szafranowe/ grilowana sałata rzymska na ziołowym maśle z pomidorkami koktajlowymi (BEZMIĘSNE)

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną ,pieczarkami i papryką z salsą pomidorową (WEGAŃSKIE)

Pieczone bataty z cukinią cieciorką i fetą z siekaną kolendrą (WEGETARIAŃSKIE)

W KAŻDYM ZESTAWIE
Kawa, herbata, woda, soki BEZ LIMITU

Bufet słodki powyżej 15 osób dorosłych (120 g/ os.)

Biszkopt z kremem chałwowym, Włoska rurka z kremem budyniowym, Mini beziki z kremem mascarpone i owocami, Deserki owocowe w szkle

Deser serwowany poniżej 15 osób dorosłych (jeden do wyboru):

Sernik Nowojorski

Kameralne i eleganckie do 50 osób

I. ZESTAW 250 zł/ os.

300 zł/ os. - alkohol bez limitu w cenie przyjęcia

ELEGANCKA PRZEKĄSKA (jedna do wyboru)
Rocher z kaczki z salsą z ogórka i ananasa, konfitura z chili, oliwa szczypiorkowa

Vol au vont z pate z bażanta, galaretka z czarnej porzeczki, orzech laskowy, chips z fety

Terrina z wędzonego łososia i ogórka z ziołowym serkiem i dipem maślano-cytrynowym

Hummus na grillowanej cukinii z chrupiącą ciecierzycą i grissini (WEGAŃSKIE)

ZUPA (jedna do wyboru)
Krem z białych warzyw/pietruszkowe pesto

Rosół z bażanta/domowy makaron

Krem z jarmużem/boczek/ziemniaki

Krem z brokuła (WEGAŃSKA)

DANIE GŁÓWNE (jedno do wyboru)
Długo pieczony karczek wieprzowy/gratin ziemniaczane/sos podgrzybkowy/duszona włoska kapusta z koprem

Konfitowana noga z kaczki/kopytka w emulsji maślanej z koprem/ sos porto z czarnej porzeczki/ czerwona kapusta z żurawiną i miętą

Polędwiczka wieprzowa sous vide w otulinie z boczku/sos demiglace/puree śmietankowe/lipcowy bukiet sałat z winegret

Smażony sandacz/arancini szafranowe/ grilowana sałata rzymska na ziołowym maśle z pomidorkami koktajlowymi (BEZMIĘSNE)

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną ,pieczarkami i papryką z salsą pomidorową (WEGAŃSKIE)

Pieczone bataty z cukinią cieciorką i fetą z siekaną kolendrą (WEGETARIAŃSKIE)

PRZEKĄSKI | PÓŁMISKI W STOLE
Tatar wołowy z czerwoną cebulą i ogórkiem konserwowym

Mięsa wędzone (boczek, schab, karkówka) i domowe kiełbasy

Pasztet wiejski z wędzoną śliwką

Pasztet wegetariański z cukinią i pestkami dyni

Carpaccio z buraka z serem feta, orzechem włoskim, rukolą i sosem winegret

Rolada z drobiowa z orzechem włoskim i czosnkiem niedźwiedzim

Śledź w skandynawski w ziołach w oleju

Tortilla z kurczakiem wędzonym, warzywami i twarożkiem szczypiorkowym

Sałatka z batatem, granatem, serem feta i sosem szpinakowo - bazyliowym

Sałata ogrodowa z bekonem, kurczakiem i grzankami

Pieczywo

BUFET SŁODKI
Kawa, herbata, woda, soki BEZ LIMITU

Bufet słodki powyżej 15 osób dorosłych (120 g/ os.)

Biszkopt z kremem chałwowym, Włoska rurka z kremem budyniowym, Mini beziki z kremem mascarpone i owocami, Deserki owocowe w szkle

Deser serwowany poniżej 15 osób dorosłych

Sernik Nowojorski

Oferta klasy biznes

ZESTAW 295 zł/ os.

ELEGANCKA PRZEKĄSKA NA START | 3 DANIA GORĄCE | 12 PRZEKĄSEK | BUFET SŁODKI | NAPOJE BEZ LIMITU

ELEGANCKA PRZEKĄSKA (jedna do wyboru)
Rocher z kaczki z salsą z ogórka i ananasa, konfitura z chili, oliwa szczypiorkowa

Vol au vont z pate z bażanta, galaretka z czarnej porzeczki, orzech laskowy, chips z fety

Terrina z wędzonego łososia i ogórka z ziołowym serkiem i dipem maślano-cytrynowym

Hummus na grillowanej cukinii z chrupiącą ciecierzycą i grissini (WEGAŃSKIE)

ZUPA (JEDNA DO WYBORU)
Krem z białych warzyw/pietruszkowe pesto

Rosół z bażanta/domowy makaron

Krem z jarmużem/boczek/ziemniak

Krem z brokuła (WEGAŃSKA)

DANIE GŁÓWNE (JEDNO DO WYBORU)
Długo pieczony karczek wieprzowy/gratin ziemniaczane/sos podgrzybkowy/duszona włoska kapusta z koprem

Konfitowana noga z kaczki/kopytka w emulsji maślanej z koprem/ sos porto z czarnej porzeczki/ czerwona kapusta z żurawiną i miętą

Pieczona pierś kurczaka z kostką/puree/sos winny/grillowana sałata rzymska z salsą warzywną z sosem koperkowym

Polędwiczka wieprzowa sous vide w otulinie z boczku/sos demiglace/puree śmietankowe/lipcowy bukiet sałat z winegret

Smażony sandacz/arancini szafranowe/ grilowana sałata rzymska na ziołowym maśle z pomidorkami koktajlowymi (BEZMIĘSNE)

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną ,pieczarkami i papryką z salsą pomidorową (WEGAŃSKIE)

Pieczone bataty z cukinią cieciorką i fetą z siekaną kolendrą (WEGETARIAŃSKIE)

DANIA SERWOWANE W BUFECIE (WSZYSTKIE DANIA | UZUPEŁNIANE PRZEZ 3H)
Żeberka w sosie bbq

Kofty z dziczyzny

Pierogi gruzińskie z mięsem z okrasą

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami grillowanymi

Gnocchi z suszonymi pomidorami, szpinakiem w maśle

Babka ziemniaczana

Ziemniaki z masłem i ziołami

Pieczone warzywa sezonowe

Sos pieczeniowy

PRZEKĄSKI SERWOWANE W BUFECIE
Tatar wołowy z czerwoną cebulą i ogórkiem konserwowym

Mięsa wędzone i domowe kiełbasy

Mięsa suszone

Carpaccio z buraka z serem feta, orzechem włoskim, rukolą i sosem winegret

Boczek sous vide w musztardzie francuskiej

Pasztet wiejski z wędzoną śliwką

Pasztet wegetariański z cukinia i pestkami dyni

Mini burgery z policzkami wołowym, warzywami i sosem tatarskim

Pity z szarpanym żebrem

Roladka z łososiem

Śledź w oleju w ziołach

Śliwka w boczku

Tortilla wegetariańska z hummusem i warzywami

Tortilla z kiełbasą chorizo i serem

Sałatka grandine z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Sałatka ogrodowa z bekonem i kurczakiem

Sałatka z pieczonymi ziemniakami, brokułem, boczkiem i sosem jogurtowo-śmietanowym

BUFET SŁODKI | NAPOJE
Bufet słodki (120 g/ os.)

1. Biszkopt z kremem chałwowym 2. Włoska rurka z kremem budyniowym 3. Mini beziki z kremem mascarpone i owocami 4. Deserki owocowe w szkle 5. Owoce i carpaccio z owoców

Ekspres kawowy, herbata, woda, soki BEZ LIMITU

Uroczysty obiad w gronie najbliższych

I. ZESTAW | DANIA TALERZOWO 79 zł/os.

W menu serwujemy:

ZUPA
Rosół z bażanta

domowy makaron

DANIE GŁÓWNE
Długo pieczony karczek wieprzowy

sos podgrzybkowy/au gratin ziemniaczane/ karmelizowana marchew

BUFET SŁODKI
Kawa, herbata, woda, soki BEZ LIMITU

Bufet słodki powyżej 15 osób (120g/ os.)

Ciasto domowe serwowane poniżej 15 osób

II. ZESTAW | DANIA PÓŁMISKOWO (min. 20 osób) 89 zł/ os.

W menu serwujemy:

ZUPA jedna do wyboru, talerzowo
Rosół

Rosół z bażanta/domowy makaron

Żurek

Żurek/jajko/kiełbasa

Krem z białych warzyw

Krem z białych warzyw/pietruszkowe pesto

DANIE GŁÓWNE (wszystkie poniższe dania)
Karkowina

Karkowina długopieczona/sos podgrzybkowy

Pierś z kurczaka

Pierś kurczaka/suszone pomidory/szpinak/sos serowy

Ryba

Ryba ze szpinakiem

Dodatki do w/w dań (jeden do wyboru)
Świeże warzywa z sosem winegret lub surówka sezonowa

Ziemniaki opiekane lub gnocchi z masłem i koperkiem

BUFET SŁODKI

Kawa, herbata, woda, soki BEZ LIMITU

Bufet słodki powyżej 15 osób (120 g/ os.)

Ciasto domowe serwowane poniżej 15 osób

Skontaktuj się z Lipcowym Ogrodem

Napisz do nas

Formularz kontaktowy

Skontaktuj się z Lipcowym Ogrodem