Stół Myśliwego - polska tradycja
Stół Myśliwego – polska tradycja
Stół Myśliwego to tradycyjne dania i przekąski, składa się z regionalnych produktów, mięs oraz wyrobów z dziczyzny.
W jego menu znaleźć można m.in. nadziewaną perliczkę, kiełbasę z jelenia czy pasztet z bażanta – wszystkie produkty to oczywiście wyrób własny.
Stół Myśliwego sprawdzi się na każdym weselu – to nasz odpowiednik „stołu wiejskiego”, ale w bardziej nowoczesnej, urozmaiconej formie.
Pełen asortyment:
- Szczupak faszerowany z sosem tatarskim
- Ryba z mazurskich jezior w zalewie octowej
- Perliczka nadziewana pistacją i morelą
- Pieczeń z jelenia ze śliwką wędzoną
- Polędwiczka wieprzowa z własnej wędzarni
- Podwędzana kiełbasa z jelenia
- Kiełbasianka z dziczyzny w słoju
- Galareta z goleni wieprzowych z piklowaną szalotką
- Podlaska pasztetowa
- Pasztet z bażanta
- Pieczona śliwka w boczku z dipem musztardowym
- Smalec wieprzowy z jabłkiem i śliwką na pieczywie wiejskim z ogórkiem
- Słonina w majeranku z cebulką
- Sery regionalne myśliwskie
- Sałatka z ogórka na ostro
- Ogórek kiszony/małosolny
- Chrzan tarty
- Chleb wiejski
Cena: 4 900zł
Do Stołu Myśliwego polecamy:
- Nalewka Słodka Malina | 0,5 l | 85 zł
- Podlaska Przepalanka | 0,5 l | 85 zł
- Samogon Podlaski Palony | 0,5 l | 95 zł
- Kwas chlebowy w słoju 5 l | 125 zł