Stół Myśliwego - polska tradycja

Stół Myśliwego – polska tradycja

Stół Myśliwego to tradycyjne dania i przekąski, składa się z regionalnych produktów, mięs oraz wyrobów z dziczyzny.

W jego menu znaleźć można m.in. nadziewaną perliczkę, kiełbasę z jelenia czy pasztet z bażanta – wszystkie produkty to oczywiście wyrób własny.

Stół Myśliwego sprawdzi się na każdym weselu – to nasz odpowiednik „stołu wiejskiego”, ale w bardziej nowoczesnej, urozmaiconej formie.

 

Pełen asortyment:

  1. Szczupak faszerowany z sosem tatarskim
  2. Ryba z mazurskich jezior w zalewie octowej
  3. Perliczka nadziewana pistacją i morelą
  4. Pieczeń z jelenia ze śliwką wędzoną
  5. Polędwiczka wieprzowa z własnej wędzarni
  6. Podwędzana kiełbasa z jelenia
  7. Kiełbasianka z dziczyzny w słoju
  8. Galareta z goleni wieprzowych z piklowaną szalotką
  9. Podlaska pasztetowa
  10. Pasztet z bażanta
  11. Pieczona śliwka w boczku z dipem musztardowym
  12. Smalec wieprzowy z jabłkiem i śliwką na pieczywie wiejskim z ogórkiem
  13. Słonina w majeranku z cebulką
  14. Sery regionalne myśliwskie
  15. Sałatka z ogórka na ostro
  16. Ogórek kiszony/małosolny
  17. Chrzan tarty
  18. Chleb wiejski

Cena: 3 900zł

Do Stołu Myśliwego polecamy:

  • Nalewka Słodka Malina | 0,5 l | 75 zł
  • Podlaska Przepalanka | 0,5 l | 75 zł
  • Samogon Podlaski Palony | 0,5 l | 75 zł
  • Kwas chlebowy w słoju 5 l | 85 zł