8. DEGUSTACJA WESELNA – REPORTAŻ
Już po raz ósmy odbyła się Degustacja Weselna w Restauracji Lipcowy Ogród…
To już nasza tradycja otwierać sezon weselny degustacją. Już po raz ósmy, 11 marca Restaurację Lipcowy Ogród odwiedziło prawie 300 osób, były to Pary Młode organizujące wesele w 2018 roku oraz ich rodziny.
Do tego wydarzenia przygotowywaliśmy się miesiącami, śledząc najnowsze trendy nie tylko ślubne ale również kulinarne. Chcieliśmy zaskoczyć naszych Gości światowymi nowościami tak aby ich przyjęcie zorganizowane było na najwyższym poziomie, a ich dzień był spełnieniem marzeń. Do każdego przyjęcia podchodzimy z indywidualną opieką aby Pary Młode czuły się zaopiekowanie oraz dając im przekonanie, że dokonały najlepszej decyzji.
Nad każdym przyjęciem weselnym w naszej Restauracji czuwa dedykowany Konsultant Ślubny, swoim doświadczeniem doradza Parze Młodej przy wyborze menu oraz wszystkich atrakcji wesela. Również podczas Degustacji osoby te były do dyspozycji Par Młodych, gdzie udzielały odpowiedzi na wszystkie zarazem najtrudniejsze jak i najważniejsze pytania.
Szef Kuchni Restauracji Lipcowego Ogrodu wraz ze swoim zespołem przygotowali nowe propozycje na nadchodzący sezon. Kucharze nastawali się zdecydowanie na elegancką i nowoczesną formę serwowanych dań. Stoły tematyczne, które zostały przez nich zaprezentowane cieszyły się ogromnym uznaniem. Przygotowane zostały 3 różne stoły.
Stół Myśliwego to tradycyjne dania i przekąski, składa się z regionalnych produktów oraz wyrobów z dziczyzny. W jego menu znaleźć można m.in. gęś faszerowaną pistacjami, kiełbasę z dzika czy polską pasztetową – wszystkie produkty to oczywiście wyrób własny Restauracji. Do Stołu Myśliwego Kelnerzy serwowali naszą nowość, nalewki wyprodukowane przez Lipcowy Ogród – jako pierwsi mogli je spróbować uczestnicy Degustacji. Największym powodzeniem cieszyła się przepalanka, o bardzo oryginalnym smaku przygotowana w dekoracyjnej karafce.
Kolejną propozycją bufetową Kucharzy był Stół Fish Market, który okazał się hitem ubiegłego sezonu. Zaprezentowane zostały na nim głównie ryby i owoce morza. Sum, pstrąg czy królewska ryba jesiotr wszystko uwędzone w naszej wędzarni. Stół cieszył się zainteresowaniem smakoszy ryb, a wielbiciele sushi znaleźli w nim również coś dla siebie.
Nowością w tym roku przygotowaną przez Szefa Kuchni była propozycja dla miłośników podróży do krajów południowych – Stół Portofino! Udało nam się odgadnąć smaki podniebienia osób, które stawiają na lekkie dania. Stół idealnie dopasowany do win, które były prezentowane przez znawcę Jarosława Juchnika. Znalazły się na nim wybrane mięsa dojrzewające, hiszpańskie salami czy wędzony łosoś wraz sałatką z małży. Do tego najlepsze sery, owoce oraz suszone na słońcu pomidory! Pary Młode, które próbowały specjałów Stołu Portofino mogły na chwilę rozmarzyć się i przenieść myślami wyobraźni w podróż poślubną do Włoch…
Największym zaskoczeniem Par Młodych były przygotowane przez Cukiernika Restauracji słodkości. Nowa autorska wersja stołu Sweet Market to nasza alternatywa dla popularnych stołów Candy bar. Sweet Market to wyselekcjonowane słodycze przyrządzone z ogromną precyzją na dekoracyjnym wózku. Trudno było przejść obojętnie obok bezy, muffinów czy złotych popsów. Ten stół to odpowiedź na wszystkie cukiernicze trendy ślubnych blogów, który przygotowany może być zgodnie z motywem przewodnim wesela. Pary Młode, które śledzą nowinki ślubne i wybrały zaprezentowany przez Pantone kolor 2018 roku na temat swojego przyjęcia, mogły spróbować naszego tortu w kolorze ultra violet o smaku białej czekolady i porzeczki. To nowość w naszym cukierniczym menu, która od razu skradła serca wszystkich smakoszy.
Jak co roku dekoratorzy Restauracji Lipcowy Ogród przygotowali nową aranżację Sali Ogrodowej. W tym roku zaprezentowane zostały delikatne akcenty dla prawdziwych romantyków, które rozbudziły zachwyt Panien Młodych. Subtelne kolory zieleni oraz białe kwiaty channel sprawdzą się idealnie podczas przyjęć w stylu zarówno rustykalnym jak i glamour. Wnętrza Restauracji zaprojektowane zostały tak aby były plastyczne, a każda Para Młoda mogła przygotować wesele w swoim ulubionym motywie.
Uczestnikom 8. Degustacji Weselnej przygotowanych zostało również wiele atrakcji. Na rozpoczęcie był pokaz pierwszego tańca Pary Młodej – zaprezentowany przez tancerzy z Fabryki Tańca do najnowszej wersji utworu Perfekt, Eda Sheerana wraz z Andrea Bocelli podkład do tego przygotowała na swoich zaczarowanych skrzypcach wspaniała Marta Em Lady Violino. Tym tańcem chcieliśmy stworzyć wyjątkowy moment tak, aby każda Para Młoda mogła poczuć się jak w dniu własnego przyjęcia i wyobrazić siebie tańczących na weselu. Firmy współpracujące przygotowały również atrakcyjną ofertę swoich usług m.in:
Komnata Fryzur i Salon Satin,
Zakład Złotniczy Szafir,
Dekoracje ślubne Cuento wraz z AleParty,
Baśniowe lustro,
Dealer Mazdy – Gołembiewscy
oraz auto do ślubu Rainbow rent a car.
Na koniec, każdy mógł zrobić sobie pamiątkową karykaturę przygotowaną przez Konstantina Tenka.
Uśmiech na twarzy Gości był miłym zakończeniem dnia dla całego zespołu Restauracji Lipcowy Ogród oraz Hotelu Podlasie. Cieszymy się, że możemy uczestniczyć w tym najważniejszym dniu dla naszych Par Młodych. Mamy nadzieję, że za rok będziemy mieli kolejne nowe pomysły, które zaprezentujemy naszym wspaniałym Gościom!
REPORTAŻ Z 8. DEGUSTACJI WESELNEJ 2018