Lorem ipsum

Alkohol na weselu

Wskazówki dotyczące alkoholu na weselu

ALKOHOL WŁASNY

1. Nie wymagamy paragonów potwierdzających zakup alkoholu.

2. Alkohol musi być akcyzowany.

3. Alkohol należy dostarczać DZIEŃ PRZED WESELEM w godz. 13:00 – 16:00.

4. ILOŚĆ:

  • wódka 0,5l na osobę | 100 osób = 100 butelek wódki 0,5l
  • wino musujące na powitanie Gości 1 butelka 0,75l na 10 osób
  • wino, piwo, alkohole regionalne ilość uzależniona od preferencji Gości

5. WINO należy zapewnić Gościom wybór:

  • wino półwytrawne białe i czerwone
  • wino półsłodkie białe i czerwone
  • sugerujemy kupowanie win tej samej marki

6. ALKOHOLE REGIONALNE:

  • nie mogą być alkoholem w stole Gości
  • ustawiamy go w formie degustacyjnej na oddzielnym stole alkoholowym
  • dysponujemy karafkami/słojami do alkoholi regionalnych

7. PIWO:

  • sprawdza się szczególnie przy weselach letnich
  • piwo bezalkoholowe
  • polecamy pojemność 0,33l

 

8. Wina, piwa, alkohole regionalne sugerujemy zamawiać w Restauracji – Goście zyskują wybór, a Państwo oszczędność czasu!

 

ALKOHOL ZAMÓWIONY W RESTAURACJI

1. Wybieracie rodzaj, markę alkoholu, nie określacie ilości.

2. Alkohol rozliczany jest według spożycia.