Alkohol na weselu

Wskazówki dotyczące alkoholu na weselu
ALKOHOL WŁASNY
1. Nie wymagamy paragonów potwierdzających zakup alkoholu.
2. Alkohol musi być akcyzowany.
3. Alkohol należy dostarczać DZIEŃ PRZED WESELEM w godz. 13:00 – 16:00.
4. ILOŚĆ:
- wódka 0,5l na osobę | 100 osób = 100 butelek wódki 0,5l
- wino musujące na powitanie Gości 1 butelka 0,75l na 10 osób
- wino, piwo, alkohole regionalne ilość uzależniona od preferencji Gości
5. WINO należy zapewnić Gościom wybór:
- wino półwytrawne białe i czerwone
- wino półsłodkie białe i czerwone
- sugerujemy kupowanie win tej samej marki
6. ALKOHOLE REGIONALNE:
- nie mogą być alkoholem w stole Gości
- ustawiamy go w formie degustacyjnej na oddzielnym stole alkoholowym
- dysponujemy karafkami/słojami do alkoholi regionalnych
7. PIWO:
- sprawdza się szczególnie przy weselach letnich
- piwo bezalkoholowe
- polecamy pojemność 0,33l
8. Wina, piwa, alkohole regionalne sugerujemy zamawiać w Restauracji – Goście zyskują wybór, a Państwo oszczędność czasu!
ALKOHOL ZAMÓWIONY W RESTAURACJI
1. Wybieracie rodzaj, markę alkoholu, nie określacie ilości.
2. Alkohol rozliczany jest według spożycia.